WooCommerce synchronisatie

Optiply synchroniseert gegevens op verschillende manieren van en naar Woocommerce, hier word uitgelegd hoe dit gedaan wordt.

Productgegevens

Wijzigingen aan producten worden binnen enkele minuten vanuit WooCommerce aan ons doorgegeven (d.m.v webhooks) Wij verwerken deze direct en controleren de gegevens nachtelijks nogmaals.

De volgende gegevens worden overgenomen van de productinformatie uit WooCommerce:

WooCommerce    | Optiply
--------------------------
name | Naam
sku | SKU
id | Artikelcode
price | Verkoopprijs
stock_quantity | Fysieke voorraad

Producten met één of meer van volgende statussen worden niet meegenomen in Optiply:

virtual = true
downloadable = true
manage_stock = false

Producten verwijderen

Wil je een product verwijderen? Geef het dan eerst in WooCommerce de status "enable = false". Het product zal dat verdwijnen uit Optiply. Daarna kan je het product eventueel verwijderen uit WooCommerce.

Leveranciersinformatie

Het is standaard niet mogelijk om leveranciersinformatie bij te houden in WooCommerce. Deze is dan ook niet beschikbaar via de API en kunnen wij niet uitlezen. Leveranciersgegevens houd je bij in Optiply.

Inkooporders Inboeken

Omdat Woocommerce geen inkooporder kent, moet je orders bij ontvangst inboeken in Optiply. Voorraden worden na inboeken bij default niet automatisch aangepast in Woocommerce. Mocht je dit wel willen laat het ons dan weten via support@optiply.nl. Wij passen dit voor je aan waarna eenvoudig de voorraad wordt bijgewerkt zonder dit per product in WooCommerce aan te passen.

Verkooporders

Ook de geplaatste verkooporders worden binnen enkele minuten aan ons doorgegeven. Hiervan gebruiken wij date_created_gmt als de datum van plaatsing. De waarde van de verkooporder wordt overgenomen van total.

Verkooporderregels

Let op, we kunnen maximaal 100 verkooporderregels per 5 minuten naar WooCommerce schrijven. Het kan even duren voordat al uw bestellingen in uw systeem staan.