Bulk Uitfaseren

Als er veel producten (tijdelijk) uitgefaseerd moeten worden kan dit bulk bij ons worden aangeleverd doormiddel van een CSV-bestand.

Producten uitfaseren kan op meerdere manieren. Hierbij gaat de voorkeur uit om dit te doen via de frontend en de API. Zie voor meer informatie: 'Hoe faseer ik producten uit?'
Je kunt ons ook een lijst met producten toesturen, wij faseren deze dan voor je uit.

Om de lijst te kunnen verwerken moet de informatie in een vast format aangeleverd worden. Het bestand moet een CSV-bestand zijn, gescheiden door komma's. Stuur het bestand naar support@optiply.nl en wij verwerken dit zo snel mogelijk.

Hieronder lees je hoe je door middel van een lijst meerdere producten in één keer uitfaseert.

Uitfaseren

Om producten uit te faseren hebben we onderstaande informatie nodig zoals in de afbeelding is weergegeven. Deze informatie kun je in dit bestand invullen.

skuCode, notBeingBought
123-ABC; TRUE
898-OIU; TRUE
093-PEX; TRUE
098-WEK; TRUE

LET OP!
Om een product uit te faseren geef je door '
notBeingBought = TRUE'!

Hiervoor zorg je ervoor dat de voorraad van dit product wordt terug gebracht naar 0.

Datum

Het is ook mogelijk om producten uit te faseren tot een bepaalde datum. Lever dan de lijst met producten op de volgende manier aan:

skuCode, notBeingBought, resumingPurchase
123-ABC; TRUE; 2020-01-24
898-OIU; TRUE; 2020-10-29
093-PEX; TRUE; 2020-05-06
098-WEK; TRUE; 2020-08-15

Een template van dit bestand vind je hier.

Uiteraard kan je ook doorgeven dat producten wel weer ingekocht moeten worden. Ook kan je in één lijst producten zowel aan (true), als uit (false) zetten.

skuCode, notBeingBought
123-ABC, FALSE
898-OIU, TRUE
093-PEX, FALSE
098-WEK, TRUE