Product-Leveranciers data

Producten aan leveranciers koppelen kan op meerdere manieren. Als dit in het bronsysteem niet mogelijk is, hebben de frontend en de API de voorkeur.

Naast het handmatig koppelen van leveranciers kan je deze informatie ook doorsturen via de API.Mocht je hier geen gebruik van kunnen of willen maken, dan kan je ons ook een lijst met producten-leveranciers combinaties toesturen.

De informatie moet in een vast format aangeleverd worden, zoals hieronder beschreven. Het bestand moet een CSV-bestand zijn. Zet de datum van opmaak in de bestandsnaam. Stuur het bestand naar support@optiply.nl en wij verwerken de lijst voor je binnen 48 uur.

Hieronder lees je hoe de lijst eruit moet zien.

Product - Leverancier

Om producten aan leveranciers te koppelen moeten weten om welk product het gaat en om welke leverancier. Geef per product de SKU-code of de EAN-code mee waarmee je het product herkent.

skuCode : SKU code van het product dat je verkoopt in de webshop, zoals deze in jullie systeem staat.

eanCode : de EAN code van het productproduct dat je verkoopt in de webshop, zoals deze in jullie systeem staat.

Als je zowel een skuCode als een eanCode mee geeft, negeren we de eanCode.

Naast de skuCode of de eanCode hebben de leveranciersnaam nodig waarvoor je de informatie wilt uploaden.

supplierName: naam van de leverancier zoals deze in Optiply staat.

price: inkoopprijs van het product bij de betreffende leverancier

Een voorbeeld van een bestand wordt dan:

skuCode, supplierName, price
123-ABC, Supplier A, 0.19
898-OIU, Supplier B, 53.60
093-PEX, Supplier B, 27
098-WEK, Supplier C, 1000.00

Een template van dit bestand kan je hier vinden.

Wil je een nieuwe leverancier aan een product koppelen, voeg dan altijd de supplierProductName toe !

Overige informatie

Naast bovenstaande minimale informatie, kan je de volgende leveranciers informatie in de lijst zetten. Deze kolommen zijn niet verplicht:

Gebruik een andere decimalen scheiding dan waarmee je het csv bestand scheidt. Gebruik ook geen 1000-tal scheiding of valutateken.

• price : inkoopprijs van het product bij de desbetreffende leverancier
  • MOQ: ( geheel getal )  minimale bestelhoeveelheid van het product bij deze leverancier
  • lotSize: ( geheel getal ) omdoosgrootte, "bestellen per" van het product bij deze leverancier
  • preferred ( true / false ), van toepassing wanneer je het product inkoopt bij meerdere leveranciers. true geeft aan dat dit de door jullie gekozen voorkeursleverancier is.
  • supplierProductName , de naam die de leverancier aan het product geeft.
  • supplierSkuCode , de SKU code die de leverancier aan het product geeft.
  • supplierEanCode , de EAN code die de leverancier aan het product geeft.
  • supplierArticleCode , de artikel code die de leverancier aan het product geeft.
  • availability ( true / false ), de beschikbaarheid van het product bij die leverancier
  • availabiltyDate ( YYYY-MM-DD ) , de datum waarop het product weer beschikbaar is bij die leverancier.
  • Status , (ingeschakeld/ uitgeschakeld), de status van het product van de leverancier.
  • weight_in_grams , gewicht (grammen) van het product, zodat het kan worden berekend voor het vullen van de container.
  • volume_in_cm3 , volume (cm3) van het product, zodat het kan worden berekend voor de vullingsgraad van de container.
  • freeStock ( geheel getal ) , de beschikbare voorraad van dit product bij de leverancier.

Een voorbeeld van complexere een lijst kan dus zijn:

skuCode, supplierName, price, supplierEanCode, MOQ, lotSize, preferred, availability, availabilityDate
123-ABC, Supplier A, 0.19, 0021153262177, 1, 5, true, false, 2022-11-01
898-OIU, Supplier B, 53.60, 3975534109791, 9, 3, false, false, 2022-11-01
093-PEX, Supplier B, 27, 9333953554579, 600, 10, true, true,
098-WEK, Supplier C, 100.00, 5783611919761, 1, 1, true, true,
098-WEK, Supplier D, 98.00, 8483849303029, 1, 1, true, true,

Een template van dit bestand kan je hier downloaden.