Magento 2 integratie

Wat is er nodig om een Optiply // Magento 2 integratie op te zetten?

Optiply heeft een standaardkopppeling op Magento 2. We gebruiken de REST API, via token-based authentication. Wij zetten de integratie voor je op.

1. API Informatie

Stuur ons in ieder geval de volgende gegevens:

De gebruiker van de API waartoe deze gegevens behoren moet “administrator permissions” op de API hebben op de volgende endpoints:

/products/
/orders/
/stockStatuses/

Hier lees je hoe je dit instelt.

Stores

Optiply kan onderscheid maken tussen verschillende stores binnen jouw Magento omgeving. Als je niet van alle stores de data wilt synchroniseren, geef dan de informatie door van de stores waarvoor we de informatie moeten ophalen:

Voorraad

Magento kent 2 typen voorraadstanden: "Salable Quantity" en "Quantity". Standaard neemt Optiply de "Salable Quantity"  over, maar je kunt er ook voor kiezen om onze adviezen te laten baseren op de "Quantity". Laat het ons weten als je dit zou willen wijzigen.

2. Magento Inventory Management

Daarnaast moeten we weten of jullie gebruik maken van Magento Inventory Management?

Als dit het geval is, hebben we ook toegang nodig tot het inventory endpoint

/inventory/

3. Inkooporders

Ook zouden we graag willen weten of jullie gebruik maken van de mogelijkheid om in Optiply inkooporders te ontvangen en daarmee voorraden in Magento bij te werken?

4. Leveranciers

Wij kunnen geen leveranciersgegevens uit Magento halen. Geef ons een lijst met leverancier door, wij zetten deze voor je in het systeem.

5. Product-leveranciers Informatie

Vervolgens moeten we weten welke inkoopproducten gekoppeld zijn aan welke leveranciers. Dit kan je via de frontend invoeren, via de API, of je kunt ons een lijst doorgeven.

Lees verder