5. Inkooporder plaatsen

Om je klaar te maken voor het gebruikt van Optiply moeten de bestel agenda's van je leveranciers beginnen. Dit doe je door op de groene "Bestel" knop te klikken.

Nadat alle gegevens met betrekking tot de leveranciers (minimale bestelwaarde, vaste bestelkosten, levertijd en handmatige bestelperiode) volledig zijn ingevuld zullen de eerste besteladviezen zichtbaar worden. Onder 'Inkoop' 'Bestellingen van Vandaag & Eerder' vind je de gegeven adviezen.

Op het moment dat je voor het eerst bij een leverancier besteld via Optiply, is de besteldatum "zelf te bepalen". Hiermee kun je zelf bepalen wanneer je wilt starten met je bestelcyclus.

Om te starten klik je op de groene knop 'Start Inkoop'.

Vervolgens vind je hier de details van de te plaatsen bestelling. Controleer de gegevens en klik rechts op 'Bestel'.

Bekijk voor meer informatie: Het plaatsen van een inkooporder